Cirkus Cirkör

Var med min dotter på Artipelag och såg Cirkus Cirkörs föreställning WEAR IT LIKE A CROWN igår kväll.

Artipelag är en sevärdhet i sig. Som de själva beskriver sig: ”Här, på drygt 10.400 kvm, ryms en stor konsthall, en artbox för events och underhållning, en designbutik samt två restauranger med uteserveringar och storslagen sjöutsikt.” Modern smakfull arkitektur, sparsmakad inredning – funktionellt och snyggt.

Föreställningens tema var risk och möjlighet. Som Tilde Björfors skriver i programbladet: ”Allt växande föregås av risktagande.” Och jag fascineras av en absurd föreställning med humor, knivkastning och absolut hisnande akrobatik! Det är fantastiskt vad en människokropp med träning kan fås att göra.

Tilde fortsätter: ”Det finns inte en innovation, ett bestående konstverk, en kärlekshistoria som inte har innehållit ett antal risktaganden. Om det kommer så mycket värdefullt ut ur risktagandet, varför har det då en så negativ  klang?”

Hela Artipelag är ett exempel: en entreprenör som såg möjligheten och tog risken. Och jag tänker att min bok, Den Trettonde Messias, är detsamma.

Vi skall bära våra egenskaper, våra drömmar, de övervunna riskerna högburet, ”som en krona”.

Om Sverker Snidare

Sverker är en stockholmskille, född 1943. Efter ett yrkesliv med siffror, på Vattenfall, som finanschef på Forsmarks Kraftgrupp AB, som stadskassör i Stockholms stad och som konsult, ägnar han sig numera mest åt bokstäver och ord. Hösten 2013 debuterar han med romanen Den Trettonde Messias.
Det här inlägget postades i Den Trettonde Messias, Diverse kultur och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *