Den Trettonde Messias

Den trettonde messias version 2 liten
Det var ett märkvärdigt barn, sa jordemoran när pojken föddes. Året var 1787, bara åtta år efter att dödsstraffet på trolldom avskaffades i Sverige. När prästen som skulle döpa barnet fick slag och dog var det många på bruket som sade att den nyfödde pojken var av djävulen. Det illvilliga talet fortsatte då ryktena spreds om Sams märkvärdiga förmågor att förlösa och hela djur och människor. Och när skolmästare Brage förstod att Sam kände till hans erotiska eskapader på bruket uppviglade han smedlärlingarna att fördriva Sam från bygden.

”Du skall söka ditt liv”, sade huldran i skogen till honom. ”Ta vara på dina gåvor, annars förlorar du dem”, sade den gamle i hovstallet. Gav han sina gåvor åt världen, de att hjälpa livet att bli till och att hela? Vad blev hans öde?

Sverker Snidare har skrivit en gripande berättelse om kärlek och hat men framför allt om att leva sitt liv på det sätt en människa är ämnad för.

Köpa boken:

Vill du köpa ett inbundet exemplar av den här boken ska du använda beställningskupongen här på hemsidan, där du beställer ett ex av mig.

Om du vill köpa boken som häftad eller som e-bok, ska du vända dig till någon Internetbokhandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *