Flyktingsmugglaren

Omslagsbild fetad ”Det är en urgammal rätt människor har, att förflytta sig till nya platser för att söka bättre villkor”, sa Karl till kvinnan på sätet bredvid.

”Från en kristen och humanitär synpunkt håller jag med”, svarade hon. ”Men vad skulle hända med Sverige om det kom två miljoner syrier och eritreaner till er?”

Författaren, läraren och seglaren Karl Ramirez var på väg till Spanien för att hans bok Flyktingen, som handlade om familjens flykt från Chile 1973, skulle ges ut på spanska. Karl tänkte också samla material till sin nästa bok, som skulle handla om båtflyktingar på Medelhavet.

Men i stället för att göra sin research tar han jobb som kapten på en charterseglare för turister och får närkontakt med flyktingar på ett sätt som han inte räknat med – han blir själv inblandad i människosmuggling. Han ställs inför ett svårt val: skall han lämna alltihop och åka hem? Men han har redan hunnit bli häftigt förälskad och dessutom erbjudit sin dotter jobb på segelfartyget. Skall han avstå från kärleken och svika dottern eller stanna och riskera fängelse?

I bakgrunden finns en mörk, förträngd hemlighet från Karls barndom, då familjen flydde undan Pinochets terror. I mötet med flyktingarna väcks Karls minne…

Boken publicerades den 17 februari 2016 på NK bokhandel, då Dag Öhrlund intervjuade mig.

Köpa boken:

Om du vill köpa ett inbundet exemplar av Flyktingsmugglaren kan du använda beställningskupongen som finns här på hemsidan. Det går även att beställa ett inbundet ex från Bokus.

Om du vill ha en e-bok eller en häftad bok ska du vända dig till en Internetbokhandel.

En tanke kring ”Flyktingsmugglaren

 1. Ann-Sofie Svensk

  Hej Sverker och tusen tack för din fantastiska bok! Jag fick den till och med signerad genom min underbara elev Viktor! Jag kunde inte sluta att läsa, vilka ord, de bara flöt fram och miljöbeskrivningarna samt personerna förstås.
  Flyktingfrågan är så otroligt aktuell och mycket av det tror jag inte gemene man känner till. Rekommenderar alla läsintresserade boken för man får något att tänka på.
  Sverker, jag har dessutom lärt mig lite seglartermer:)
  Nu ska jag bara ha tag i din tidigare bok, läsa och njuta.
  Många varma hälsningar och njut av livet som författare!
  Ann-Sofie Svensk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *