Läsare om Den Trettonde Messias

”Jag har läst din bok, den klämde jag på två dagar. Jag tyckte om den, man ville gärna veta hur det skulle gå. En bladvändare alltså! Och slutet var ganska överraskande.”Kjerulf

Hansen, arkitekt, Göteborg

”Vilken historia du har skapat!!! Jag sträckläste på flyget ner, och sedan hela första natten i hotellsängen. Det gick inte att sluta. Skönt att kunna ta det lugnt dagen efter.
Bosse, min man, tog över den när han slutfört sin första bok. Sedan gick det inte att prata med honom förrän han läst ut den. Han var lika fascinerad som jag. Jag känner att jag måste läsa om den igen för att ta till mig mer detaljer. Man missar ju en del när man är så spänd på att läsa hur det går.

Louise Lindgren, Drottningskär, Karlskrona

”Nu har jag med sorg i hjärtat sagt farväl till Sam. Har längtat till kvällen när jag har fått följa med honom och Svarten på äventyr. Men nu kom jag till slutet igår. Men fick ett nytt hopp när jag läste brevet från Spanien. Ser fram mot fortsatta äventyr. Tyckte om det vackra språket. Tack för upplevelsen!”

Gunnel Johansson, Stockholm

”Läste den under mellandagar – med behållning. Även om prästerna var så samstämmigt negativa… Lycka till med Ditt fortsatta skrivande och Guds välsignelse”

Antje Jackelén, Ärkebiskop

”Jag fick ”Den trettonde Messias” i julklapp av Kerstin och tyckte väl att det här såg lite svårt ut. Det var det inte utan utomordentligt bra underhållning och stoff till funderingar. Jag saknar marknadsföring så att flera människor får upp ögonen för boken.

Obegripligt om något eller några förlag har refuserat! Så mycket dravel som kan sättas under rubriken/modeordet/omöjligheten ”underhållningsvåld” som vi ser numera så behövs det mera av Din sorts produktion. Det kommer väl en fortsättning? Lycka till

Sven-Erik Edberg, London

Redan från första blad var jag fast. I två dagar sträckläste jag och levde med i rollkaraktären Sam, som Sverker Snidare på ett känsligt sätt med sitt fina språk låter växa fram genom både en yttre och inre resa. En fascinerande berättelse som böljar fram i mustiga, svenska artonhundratals miljöer. ”Den trettonde Messias” är en mycket välskriven bok man gärna kryper upp i soffan och lever sig in i.

Bertil Edin, pastor

Hej Sverker, du har skrivit ett litet Mästerverk. Hoppas att den blir film. Lycka till.

Lis Nyström, konstnär

2 tankar kring ”Läsare om Den Trettonde Messias

 1. Lasse Beijer

  Boken: Den Trettonde Messias
  Författare: Sverker Snidare
  Recension: Vill man skapa en trevlig lässtund skall man sätta sig i sin favoritfåtölj med Sverker Snidares historiska roman Den Trettonde Messias.
  För några helger sedan sträckläste jag denna fängslande bok. Handlingen utspelar sig i slutet av 1700-talet. I den värld Snidare så målande beskriver, tog huvudkaraktären Sam ett ordentligt grepp om mitt fokus, från tiden då han föddes, 1787 och framåt under hela sitt liv, under alla 372 sidorna.
  Snidares eminenta skildring av ett gripande människoöde, fångade mitt intresse och engagemang fullt ut. Fantasin gick igång även av det man kunde förnimma som oskrivet, mellan raderna.
  Boken skapar inlevelse och en stark känsla av att man var där – ett ljuvligt crescendo från prolog till epilog!
  /Lasse Beijer

 2. Annika L Jonsson

  Vilken förunderlig och aktuell bok, trots att den inte utspelar sig i vår tid. Jag offrade en del nattsömn för att följa de olika karaktärernas öden. Så mycket sorg men också så mycket glädje – glädje i det lilla. Och att känna att man är hemma, får vara med, är inkluderad, att man hör till. Mänsklig värme, att vara accepterad för den man är.

  Så aktuellt att människor ofta är rädda för det de inte känner till och reagerar med fördömande eller t.o.m. hat. Också något att tänka på att glädjen kan finnas i det lilla – ett leende, ett barns skratt. Jag tror att man mår bra av att påminnas om detta.

  Att påminnas om att vara öppen för det man inte känner till, istället för att fördöma är inte heller något dåligt att ta med sig. Man måste inte hålla med alla men man kan visa respekt.

  Läs den här boken. Du kommer att sakna Sam och alla de andra när du läst sista sidan men du kommer att bära med dig en värme och glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *